perjantai 1. joulukuuta 2017

No nytkö se hajoaa

Tällä viikolla työstettiin loppuraporttia. Mitäpä siitä enempää kertomaan. Viimeisten hetkien tavoitteena on saada kaikki kasaan ja komeaksi. Kenties merkittävin puuttuva osa on mainosviedo, josta jo viime viikolla heiteltiin ideoita, mutta jota ei päästy toteuttamaan äpin vielä odotellessa lopullista ulkonäköään. Nyt lyhyt video olisi kuitenkin tarkoitus saada tuotettua vielä tämän viikonlopun aikana.


Agendana tällä viikolla oli myös käyttäjätestaus, joka saatiin alkuviikosta suoritettua. Testaus toteutettiin pyytämällä vapaaehtoisia testaajia kuvailemaan ryhmää, jossa viettävät aikaa, esimerkiksi kaveriporukkaa tai fuksiryhmää. Sitten testaajat pääsivät kokeilemaan äppiä ja kertomaan, voisivatko pelata tarjottua peliä ryhmänsä kanssa.
Saatu palaute oli hyvin positiivista. Muutamaa murjottajaa lukuun ottamatta äpille oli kiinnostusta - etenkin fuksiryhmissä, jotka onkin jo alkuvaiheissa määritelty potentiaalisiksi käyttäjiksi. Lajeista pidettiin, ja applikaation helppous sai kehuja. Ulkoasusta saatu palaute ei ollut aivan yhtä positiivista, mutta ketään meistä ei ole taiteellisuudella liiemmin pilattu, joten funktionaalinen ulkoasu saa olla tarpeeksi hyvä.


Takaiskuna tulivat applikaation kanssa ilmenneet ongelmat. Esittelyä varten Joonaksen padille määritelty näkymä ei padille sitten sopinutkaan, eivätkä ääkköset suostuneet toimimaan, jolloin kaikki hajosi vielä enemmän. Castor ryhtyi tuumasta toimeen ja sai ääkkösongelman korjattua, mutta sivu ei vieläkään suostu istumaan oikein. Ratkaisua tähän ei taida nyt löytyä ajoissa, joten pieni sivuscrollaus joudutaan hyväksymään featurena.


Tältä se nyt näyttää. Upea, eikös?


Pahoittelut pitkästä tauosta päivityksissä applikaation näkymästä. Aiemmasta kuvasta on tosiaan kehitytty. Applikaatiota ei tänne blogiin saada - ehkä sen takia että kirjoittaja on tassu tekniikan kanssa - mutta testaamaan sitä pääsee ryhmän ständillä. Nyt hetkeksi täytyy vielä luottaa sanaamme siitä, että äppi on muutakin kuin näitä erittäin kauniita, väriä tulvivia kuvia.

Ensi viikolla esitetään. Sitä ennen täristään innosta ja stressistä. Katsomme nyt lopputulosta kriittisin silmin ja näemme loputtomasti kehitettävää, mutta ottaen huomioon kurssin alun hankaluudet olemme päässeet pitkälle. Ratkaisu toimii ja on hyvä demo ideasta. Ryhmänä olemme tarponeet läpi sen harmaan seinän johon aiemmin päätä hakattiin. Nyt vain toivotaan, että muutkin näkevät äpin tuoman ilon ja valon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti