sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Loppu häämöttää

Tällä viikolla keskityttiin loppuraporttiin ja Grand Finalen pitchiin. Loppuraportissa riittää työtä, mutta onneksi tuotteemme kehitys ei enää vie merkittävästi aikaa. Sisältöä äpissä alkaa olla hyvin, ja ulkonäkökin on jo mietitty. Castorin keskittyessä äpin viimesitelyyn kohdistaa muu ryhmä energiansa raportin kirjoittamiseen ja siihen tarvittavan aineiston keräämiseen. Onneksi suurin osa hommasta on aikalailla viime viikkojen yhteen ompelemista.

Samoin viikon agendana oli pitchauksen harjoittelu, ja ryhmän esitelmän vetänyt Ville suoriutui kenraaliharjoituksista hienosti.


Tutkittavassa sisältöexcelissä on nyt ainakin suunnilleen kaikki äpin käyttämät lajit. Ne löytyvät excelin sisällä olevalta säännöt-sivulta. Linkki: Sisältöexcel
Jotain hyvin vastaavaa yritimme tavoitella aivan ensimmäisellä rautalankamallillamme, jonka totesimme olevan toivottoman rikki ja ideamme samalla täysin kelvoton. Ideaa on nyt uusittu ja hiottu, joten "rautalankamalli" toimii tällä kertaa!


Uutuutena tällä viikolla tuli alustava toteutus opettajien toivomasta säätilaominaisuudesta, jolloin äpistä näkee senhetkisen sään suunnilleen käyttäjän sijainnille. Tällöin opettajan on helpompi arvioida kannattaisiko pelata sisä- vai ulkopelejä. Suomessa tällainen ominaisuus on varmasti erityisen kätevä sääolojen vaihtelun vuoksi. Jos aiemmat suunnitelmat menevät mönkään sateen takia, liikunnanopettaja löytää äpistämme nopeasti korvaavaa tekemistä.


Emme taaskaan kohdanneet ongelmia. Posterin tekoa tuli vielä lykättyä, mutta emme suinkaan ole sitäkään unohtaneet. Tutkimme jo maanantain tapaamisessa kurssin esimerkkipostereita ja pohdimme toivomaamme ulkonäköä. Viime vuoden Parkit-ryhmän posteri hurmasi.
Visuaalisissa aiheissa pysyen mietimme myös, millaisen mainosvideon äpille voisi tehdä. Kenties lyhyt video, jossa ryhmä löytää äpistä hiljaisuuden rikkovan pelin ja alkaa murtamaan jäätä. Tai mitäpä jos kerättäisiinkin suuri joukko vapaaehtoisia ja demonstroitaisiin joukoille sopivia lajeja. Jospa olisikin vain muutama henkilö, jotka huvikseen haluavat pelailla sen kummempia sääntöjä googlaamatta...


Maanantain miitissä mietittiin monen miehen mahdilla.

Ensi viikolla äppi käy läpi vielä uuden testausprosessin. Samalla kerätään dataa mahdollista jatkokehitystä varten.
Testaus toteutetaan pyytämällä useampaa ihmistä tutkimaan äppiä ja pohtimaan olisiko siitä juuri hänelle hyötyä. Tutkitaan myös, pitävätkö testaajat tarjotuista peleistä, vai pitäisikö sisältöä kehittää. Kuunnellaan myös testaajien kommentteja äpin ulkonäöstä, sillä sitä on nyt kehitetty.

Koska ei ole realistista odottaa liikunnanopettajien ehtivän testailla äppiä, testausta suoritetaan Aallon ISO-henkilöiden, tutoreiden ja fuksikapteenien avulla, sillä heidät on jo aiemmin määritetty äpin vaihtoehtoiseksi käyttäjäkunnaksi. Ryhmällä on myös heihin huomattavasti läheisempiä suhteita kuin liikunnanopettajiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti