maanantai 16. lokakuuta 2017

Rautalankamalli ja suunnanmuutos

Viikon tehtävänä oli ratkaisun rautalankamallin toteutus. Päädyimme toteuttamaan mallin yksinkertaisena Excel-taulukkona, josta rajoitteiden rajaamat sääntömuutokset voi lukea. Samantyyppinen taulukko olisi pohjana tulevan äpin datalle ja toimintalogiikalle.
Taulukossa valitaan laji, jota käytetään pohjana sääntömuutoksiin. Yksinkertaiset parametrit kuten saatavilla olevan kentän koko ja pelaajamäärä vaikuttavat fill in the blank -tyyppisesti eri sääntöpohjan kohtiin. Esimerkiksi suurehko pelaajamäärä pienellä kentällä saattaisi ehdottaa jalkineena käytettävän kumisaappaita, jotta liikkuminen olisi hitaampaa.

Varsin pian kokoonnuttuamme törmäsimme ongelmaan; Lähes kaikki malliin tulevat sääntömuutokset skaalasivat jollain tavalla kentän kokoa, pelaajamäärää tai pelivälinettä. Ryhmälle tuntui tällä lähestymistavalla olevan lähes mahdotonta keksiä mitään mielenkiintoista, lisäarvoa tuottavaa sisältöä. “Ultimatea jalkapallolla/hernepussilla/tennispallolla” ovat ratkaisuja, joihin jokaisen on helppo itse päätyä.
Päätimme lähteä selvittämään ongelmaa tekemällä kyselyn potentiaalisilta käyttäjiltä siitä, millaisesta toiminnallisuudesta äpissä he olisivat kiinnostuneita. Päätimme kuitenkin jatkaa rautalankamallia aikaisemman mallin mukaan, sillä kyselyä ja tulosten läpikäyntiä ei ehdittäisi saada ennen aikarajaa valmiiksi.
Ryhmä jakautui niinikään kahtia, osa valmistelemaan rautalankamallia ja viikkotehtäviä, osa kehittämään vaihtoehtoista suuntaa äpille. Ensimmäisten kyselytulosten ja mietinnän tulokset olivat jotakuinkin samansuuntaisia: Oli lopputulos sitten kokonaan uudenlaiset, omituiset tai omituisiin tilanteisiin sopivat pelit, niin ryhmäläiset kuin ensimmäiset haastateltavatkin ilmaisivat mielenkiintoaan johonkin täysin uudenlaiseen aktiviteettiin, jota ei itse tulisi mietittyä tai keksittyä. Ryhmäläisten ideoita oli mm. kampuspelit, johon koottaisiin kampusalueelle soveltuvia pelejä, vaikkapa jonkinlainen sitseille soveltuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti